بتن ریزی کف
بتن ریزی کف
Blog Article
زمان گیرش سیمان چیست، چه انواعی دارد و استانداردهای اندازه گیری آن کدام هستند؟
۲.۴ سیمانهای شیمیایی ۲.۴.۱ سیمان اکسی کلرید منیزیم (سورِل)
با شروع قرن ۱۴ هجری شمسی سرعت گسترش کارهای زیربنایی، همزمان با تحولات صنعتی جهانی آنچنان گستردهاست که کیفیت و کمیت محصولات سنتی ساختمانی جوابگوی نیازها نبودهاست و خصوصاً با شروع احداث راهآهن سراسری ضرورت استفاده از سیمان جهت ساخت پلها و تونلها و ایستگاهها کاملاً محسوستر گشت.
این واکنش شیمیایی منفرد یکی از عوامل اصلی انتشار جهانی دیاکسید کربن است.[۲۳]
نمودار رابطه بین فرایند شیمی هیدراتاسیون خمیر سیمان پرتلند معمولی و پدیدههای فیزیکی سفتشدگی، گیرش و سختشدگی تدریجی همراه با کاهش متناظر تخلخل و تراوایی را نشان میدهد. تأثیر مشخصات سیمان بر مقاومت و حرارت هیدراتاسیون
بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است و در ساخت انواع سازهها از جمله ساختمانها، پلها، سدها و جادهها به کار میرود.
به عبارت دیگر، واکنشهای هیدراتاسیون ترکیبات سیمان پرتلند گرمازا هستند.
معادلات بوگ که برای تخمین مقدار تئوریک یا پتانسیل ترکیب اجزای سیمان پرتلند به کار میروند، به قرار زیر میباشند:
مقاومت فشاری این نوع سیمان بسیار بالاست و کارایی آن در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی بیشتر می باشد. در مناطقی که سازه تحت تاثیر عواملی همچون دمای بالا، یخ زدگی و حملات اسیدی قرار دارد، استفاده از این نوع سیمان توصیه می شود.
خاک رس و سنگ رس، به جای کوارتز و ماسه سنگ، منابع ترجیحی سیلیس بیشتری در مخلوط مواد خام برای به دست آوردن سیلیکاتهای کلسیم هستند، زیرا سیلیس کوارتزی به راحتی واکنش برقرار نمیکند.
آزمایش ویکات، با عناوین دیگری مطالعه از رفرنس نظیر آزمایش سوزن ویکات، آزمایش نقطه نرمشدگی ویکات و آزمایش سختی ویکات نیز شناخته میشود. در این آزمایش، ابتدا نمونهای از خمیر سیمانی با اسلامپ معمولی را در تجهیزات ویکات قرار میدهند.
خرداد از آنجا که سیلیکاتهای کلسیم مواد اصلی سیمان پرتلند هستند، مواد خام مورد نظر برای تولید سیمان بایستی شکلها و نسبتهای مناسبی از کلسیم و سیلیس داشته باشند. سیمانهای هیدرولیکی (سیمانهای مقاوم در برابر آب)، مجموعه سیمان پرتلند و انواع اصلاح شده آن را شامل میشوند.
تاثیر سولفور اکسید آهن یا اکسید فریک بر روی خواص شیمیایی سیمان چگونه است؟
در قرن بیستم با پیشرفت فناوری، تولید سیمان به طور صنعتی و با استفاده از کورههای چرخشی انجام شد. این کورهها امکان کنترل بهتر دما و ترکیب مواد را فراهم کردند که منجر به تولید سیمانی با کیفیت و پایداری بالاتر شد.